CAD/CAM technieken

De techniek staat ook binnen de tandheelkunde niet stil. Om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen voor tandvervanging, wordt steeds vaker gebruik gemaakt van CADCAM-technologie.

Met onze computer worden helemaal naar uw wensen met uiterste precisie op maat gemaakte esthetische restauraties vervaardigd. Wat we op de computer hebben ontworpen zal door een slijpmachine met behulp van diamantfreesjes tot in hoge mate van precisie en perfectie worden uitgeslepen. Deze methode van tandvervanging biedt het voordeel dat er gebruik gemaakt kan worden van hoogwaardige translucente keramische materialen.

Naarmate we ouder worden, trekt het tandvlees zich een paar millimeter terug. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de restauratie, maar wel op de esthetiek. Soms wordt bij een restauratie waarbij een combinatie van metaal en keramiek is gebruikt  na verloop van tijd een grauwe tint zichtbaar. Mede als gevolg hiervan neemt de vraag naar kronen en bruggen waarin geen metalen zijn verwerkt  toe. Door gebruik te maken van volledig keramische kronen of bruggen, kan dit risico verkleind of zelfs vermeden worden.

CAD/CAM  geeft ons de mogelijkheid om met grootse precisie materialen te fresen zoals digitale kappen, abutments en steggen. Hierbij hebben we de vrijheid de werkstukken te designen naar de wens van de tandarts. Een ander bijkomend voordeel is de precisie die hiermee kan worden verkregen. De scanner digitaliseert het oppervlak van de preparatie van het werkmodel met een nauwkeurigheid van 13.9 µm ± 1.0 µm. Hierdoor bent u verzekerd van een nauwkeurige pasvorm.

Onze software progamma’s kunnen ook communiceren met alle mondscanners die nu op de markt zijn. Hierbij houden wij ons oog gericht op de toekomst.

Vraag bij ons laboratorium naar de  mogelijkheden van CADCAM-technologie

Zie ook:

Reacties zijn gesloten.